معرفی وبلاگ
نام:ابوالفضل جعفری محل تولد:گلپايگان. به یاداستاداخلاق وعرفان،برادربزرگوارم،شهیدوالامقام محمدعلی خرمی(ان شاءا... روحش شاد و یادش پر رهرو و با سالارشهیدان محشور شوند.بارالها :ما را عبدخویش قرار بده.و توفیق عنایت کن زیر چتر ولایت به پرچمداری (آقاسیدعلی عزیز) در رکاب امام عصر (عجل الله تعالی فرج الشریف) عاقبتمان ختم به شهادت گردد.الهی آمین
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1526669
تعداد نوشته ها : 138
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب
GraphistThem239

جواد غیاثی در سال 1300 ه.ش در بلولان گلپایگان متولد گردید، تحصیلات ابتدایی را در مکتب خانه و بعد در مدارس دولتی گلپایگان و دبیرستان فردوسی تمام کرد و به علت استعداد و حافظه و خط و ربط خوب از شاگردان موفق مدارس بود. به سرودن اشعار به لهجه محلی علاقمند بود. کتاب فرهنگ عامه گلپایگان را در سال 1378 منتشر نمود.


منبع : اقوام ایرانی

يکشنبه 15 8 1401 1:52 بعد از ظهر

در یکی از روزهای بهار سال 1352 در شهر گلپایگان چشم به جهان گشود و در خانواده ای مذهبی پرورش پیدا کرد.پس از گذراندن تحصیلات در سال 1370 در رشته ی ادبیات دیپلم گرفت و در همان سال در کنکور سراسری در رشته ی دبیری زبان و ادبیات فارسی پذیرفته شد و در اصفهان به تحصیل پرداخت.در کنار این رشته به فراگیری هنر خوشنویسی و نقاشی نیز پرداخت و از استادان بزرگ بهره مند شد و سپس با شوق فراوان به معلمی پرداخت.شعر را در سال 1368 به طور جدیآغاز کرد و در انجمن های ادبی حافظ از راهنمایی های استاد عباس اسلامی(شرار) بسیار بهره برد.

 

هم اکنون نیز به عنوان دبیر ادبیات فارسی و هنر به خدمت رسانی مشغول است و یکی از اعضای فعال انجمن ادبی فانوس گلپایگان می باشد.

شنبه 16 8 1394 11:28 صبح
ملیت :  ایرانی  -  قرن : 5منبع : اثرآفرینان (جلد اول-ششم)
(486 /475 -422 /421 ق)، رجال‏شناس، حافظ، محدث و شاعر. از فرزندزادگان ابودلف عجلى است. اصل وى از گلپایگان بود. در عکبرا، نزدیک بغداد، متولد شد. نزد ابن‏بشران، خرائطى حنبلى، ابوالطیب طبرى و قشیرى درس خواند و در 447 ق پس از مرگ عمویش، قاضى‏ القضات بغداد شد. وى با ابراهیم بن اسحاق حبّال دوستى داشت و با احمد عتیقى و خطیب بغدادى معاشر بود. ابن مأکولا با محافل نیمه حنبلى و نیمه شافعى اطراف ابن‏مسلمه وزیر و قائم، خلیفه عباسى که تلاش در براندازى آل‏بویه، که خاندان ماکولا قدرت و ثروت از آنها داشتند، پیوستگى داشت. ابونصر به شام، مصر، عراق، ماوراءالنهر، جزیره و خراسان سفر کرد و از دانشمندان آن مرز و بوم حدیث شنید و کسانى مثل حسن بن احمد سمرقندى و شجاع بن فارس ذهلى از وى روایت کرده ‏اند. او سرانجام به دست غلام ترک خود به قتل رسید. در مکان و سال مرگ وى اختلاف است. از جمله آثارش: «الاکمال فى المؤتلف والمختلف» در اسماء الرجال و بررسى اسامى متشابه رجال حدیث است؛ «تهذیب مستمر الاوهام على ذوى التمنى والاحلام»؛ «مفاخر القلم والسیف والدینار»؛ «الوزراء».
سه شنبه 16 4 1394 9:36 صبح
-   
(1349 -1266 ش)، معروف به ادیب اشراق. وى در گلپایگان متولد شد و در هفت سالگى به تهران آمد و در آنجا ساکن شد. تحصیلات خود را در مدرسه‏ى آلیانس گذراند و با زبان فرانسه آشنایى یافت. آنگاه به تحصیل علوم قدیمى پرداخت و با فلسفه و حکمت آشنایى پیدا کرد. پس از آن در وزارت مالیه مشغول خدمت شد. ادیب زاده داراى ذوق و قریحه‏ى شاعرى بود اما به ضبط اشعار خود چندان توجهىنداشت.
قرن : 14منبع : اثرآفرینان (جلد اول-ششم)
دوشنبه 8 4 1394 3:52 بعد از ظهر
(1317 -1237 ش)، دانشمند و شاعر، متخلص به ادیب. وى در گلپایگان متولد شد وتحصیلات مقدماتى را همان جا فراگرفت از آن پس به اصفهان رفت و مدت ده سال به تحصیل علوم ادبى و عربى، فلسفه و کلام پرداخت. آنگاه به تهران آمد و به شغل قضا مشغول شد. ادیب شاعرى توانا و دانشمندى ممتاز بود و در فلسفه و حکمت، مشربى عرفانى داشت و به حسن خلق معروف بود. در تهران وفات یافت در گلپایگان به خاک سپرده شد.
چهارشنبه 3 4 1394 12:0 صبح
ناصح ابن ظفر ابن سعد منشی جرفادقانی: جُرْفادِقانی، ابوشرف ناصح بن ظفر بن سعد منشی، ادیب، شاعر و مترجم تاریخ یمینی، نوشتۀ ابونصر عتبی در سدۀ 7ق/ 13م. وی از مشاهیر و نویسندگان فارسی اواخر قرن ششمبه شمار می رود. ملک الاشعرا در سبک شناسی در خصوص وی چنین آورده است، جرفادقانی معاصر سلطان طغرل آخرین ملوک سلجوقی بود. وی کتاب "عتبی" معروف به "یمینی" را از عربی به پارسی ترجمه کرده است
پنج شنبه 21 3 1394 11:40 صبح
ملیت :  ایرانی  -  قرن : 12منبع : اثرآفرینان (جلد اول-ششم)
(ز 1237 ق)، خطاط، ادیب و شاعر، متخلص به مدهوش. وى ملا باشى حیدرقلى میرزا، فرزند فتحعلى‏شاه و حاکم گلپایگان بود. در نظم و نثر تبحر داشت و عربى را خوب مى‏دانست. مدهوش خط نستعلیق را خوش مى‏نوشت و شعر نیز مى‏سرود.از آثار وى: یک نسخه «دیوان» خاورى، به قلم نستعلیق و شکسته نیم دو دانگ خوش، با رقم: «کتبه العبد محمدصادق الکلبایکانى فى 1235» و «حرره العبد الاقل محمدصادق کلبایکانى، المتخلص به مدهوش... سنه 1237».
چهارشنبه 20 3 1394 12:19 صبح
جنسیت: مرد
تولد و وفات: ( ... )س یازدهم قمری
محل تولد: مشخص نیست.
شهرت علمی و فرهنگی: شاعر
ویاز شاعران وانشان گلپایگان است که در اواخر عمر به مرض آتشک مبتلا شد و به همان مرض درگذشت. شاعر خود در شعری به این امر اشاره کرده است.

افسری جرفادقانی:
از شعرای قرن دهم و زادگاهش وانشان است که در اواخر عمر به مرض آتشک مبتلا می گردد. و شعری نیز در باب همین مریضی و خودش دارد.

 دیوان أفسری گلپایگانی أو شعره‏

و أصله من وانشان من محال جرفادقان ترجمهالنصرآبادی فی (نر- ص 381) و أورد شعره و قالابتلى بمرض آتشک و کذا قاله فی (گلشن- ص 29)
چهارشنبه 20 3 1394 11:42 صبح
  بحثی پیرامون تذکره نویسی و اشتباهاتی که دراین تذکره‌ها براثر عدم آگاهی نویسندگان آن رخ میدهد، بعنوان مثال معرفی حجابی گلپایگانی از نوشته چند تذکره مختلف که دربعضی ازآنهااورا به عنوان شاعره معرفی کرده‌اند.
دوشنبه 18 3 1394 12:10 صبح
آقای محمدعلی مشایخی (نافذ)، متولد 1338 در روستای وانشان گلپایگان، مهندس برق (الکترونیک) است که ذوق و قریحه

لطیف او را به وادی شعر نیز کشانده است و گاهگاهی در این عرصه در قالبهای گوناگون، طبع آزمایی می کند. دو قطعه

شعر از سروده های ایشان در پی می آید.

مرغ های رسته

ای مرغ های رسته از قفس و آب و دانه ها                               وی بگسلیده بند دل از آشیانه ها

ققنوس را به آتش حسرت نشانده اید                                        عنقاست در قفای شما نازدانه ها

پروازتان بلند که پرچین آسمان                                               کوته عروج گاه شما بی نشانه ها!

آوازتان بلند که آنک سروده اید                                                نیکوتر از هَزار، هِزاران ترانه ها


شنبه 16 3 1394 5:24 بعد از ظهر
اکبر جرفادقانی: وی نیز از شعرای قرن نهم گلپایگان است. این شعر از اوست:
روی در هم کشیده ای تا من           به تو اظهار مدعا نکنم
      نمک حسن تو حرامم باد              گر تو را روز و شب دعا نکنم

دیوان أکبر گلپایگانی أو شعره

أورد من شعره فی (روشن- 64).


پنج شنبه 14 3 1394 11:41 صبح
سیری جرفادقانی، فاتح برخوردار بیک، محمد شیخا(مقبل): از شاعران قرن یازدهم و مصادف با حکومت صفویان بوده اند و اشعر متعددی از آنان برجا مانده است.
سیری .[ ] (اِخ ) جرفادقانی . مردی خوش طبع و در مراتب نظم قدرتی تمام داشته و در خدمت امام قلیخان حاکم فارس بسر میبرد و در هزالی اشعار نیکو دارد :
لب بر لب معشوقه نه و سینه به سینه
کز کام گذشتن روش عهد قدیم است .
مولانا سیری قطعه ای گفته و به میرزا فصیحی فرستاده و در سفر حجاز وفات یافته . این قطعه از اوست :
ای آنکه ببازار سخن طبع منیرت
بگشوده بهم چشمه ٔ خورشید دکان را
بیتی ز تو افتاده در افواه خلایق
کآن بیت دهد چاشنی قند دهان را
لیک اهل نفاقش بهم از روی تمسخر
گویند که این بیت بلندی است فلان را.



چهارشنبه 13 3 1394 11:43 صبح
ملیت :  ایرانی  -  قرن : 14منبع : اثرآفرینان (جلد اول-ششم)
(1325 -1262 ش)، عالم، صوفى، روزنامه‏ نگار و شاعر، متخلص به شمس. در گلپایگان متولد شد. تا سن هجده سالگى در زادگاه خویش به تحصیل علوم ادبى، صرف و نحو، منطق و معانى و بیان پرداخت. پس از آن به اصفهان رفت و حکمت و کلام را نزد استادان آن شهر فراگرفت. سپس در 1280 ش به نجف رفت و چند سالى به تحصیل فقه و اصول و حکمت پرداخت. پس از بازگشت به ایران، به تهران و مشهد سفرهایى کرد و به خدمت بعضى از مشایخ صوفیه رسید و دست ارادت به حاج ملا سلطانعلى گنابادى داد و پس از او به فرزندش پیوست و از طرف صالح علیشاه، شیخ طایفه در اصفهان گردید و اجازه‏ى ارشاد و دستگیرى به او داده شد و به ناصر علیشاه شهرت یافت. مدتى در فرهنگ اصفهان مدیر دبستان حکمت و چندى دبیر دبیرستانها بود. در سال 1305 ش روزنامه‏ى «عنقا» را منتشر ساخت ومدت یک سال به نشر آن همت گماشت. سرانجام در اصفهان درگذشت و در تخت فولاد، جنب تکیه‏ى کازرونى دفن شد. آثار وى: «نور الابصار»؛ «اسرار عشق»؛ «تفسیر سوره‏ى یوسف»، به شعر؛ «شمس التواریخ»؛ «جذوات الهیه»، به شعر؛ «نامه‏ى سخنوران»؛ «هدایة الامم»؛ «معرفة الروح».
دوشنبه 11 3 1394 4:10 بعد از ظهر
X